ANTIPASTI / PRZYSTAWKI |
||
PANE ALL’ AGLIO | pieczywo z masłem czosnkowym i serem | 18 |
BRUSCHETTA QUATRO | mix czterech grzanek, parma, spinata, grzyby, parmezan, mozzarella, tapenada | 30 |
CARPACCIO DI MANZO | plastry soczystej polędwicy wołowej z chrupiącym karczochem, rukolą, kaparami, Parmigiano Reggiano, pieczywem |
46 |
CARPACCIO DI POLPO | plastry ośmiornicy podane z sosem z oliwy limonkowej, 2 grzanki | 46 |
TIGER GAMBERO | soczyste krewetki tygrysie podawane z pieczywem czosnkowym i sałatką | 44 |
FRESCO CALMARI | chrupiące kalmary podane z pikantnym dipem czosnkowym | 29 |
FOCACCIA | włoskie pieczywo z rozmarynem, solą morską i oliwą | 20 |
ZUPPE / ZUPY |
||
ZUPPA DI MARE | gęsta zupa z owocami morza na białym winie i pomidorach | 46 |
CREMA DI POMODORO | krem z pomidorów San Marzano z mozzarellą i domowym pesto | 17 |
INSALATE / SAŁATY |
||
INSALATA CEZAR | sałata rzymska, grillowany kurczak, bekon, parmezan, pomidorki cherry, sos Cezar |
37 |
INSALATA FRUTTI DI MARE | mix sałat, rukola, owoce morza, grillowane warzywa, pomidor, sos czosnkowy |
45 |
INSALATA CON VERDURE |
mix sałat, karmelizowany kozi ser, ogórek, pomidory, czerwona cebula, warzywa grillowane, kremowy sos winegret |
37 |
INSALATA CHAMPIGNOM E BACON |
szpinak, becon, pieczarki, ser blue, oliwki, pomidor, sałata, granat, sos winegret |
37 |
(wszystkie nasze sałaty są porcjami obiadowymi, do których podajemy dwie grzanki) |
||
|
33/38 cm |
|
MARGHERITA | sos, ser, bazylia, oliwa | 33/38 |
VESUVIO | sos, ser, szynka | 36/42 |
FUNGHI | sos, ser, pieczarki, czosnek | 36/42 |
SALAME | sos, ser, salami | 36/42 |
MILANO | sos, ser, szynka, pieczarki | 38/44 |
CAPRICCIOSA | sos, ser, szynka, pieczarki, karczochy | 41/46 |
TROPICANA | sos, ser, szynka, ananas | 38/44 |
DIAVOLA | sos, ser, spianata, chilli | 40/46 |
VERDURE | sos, ser, grillowane warzywa, Parmigiano Reggiano | 40/46 |
KALABRIA | sos, ser, cebula, salami, papryka peperoni, pieczarki | 41/47 |
PICCANTE | sos, ser, salami, papryka pepperoni, czosnek, tabasco | 40/46 |
NAPOLI | sos, ser, anchois | 44/50 |
’NDUJA | sos, ser, karmelizowana czerwona cebula, ’nduja (pikantna kiełbasa włoska) | 43/49 |
PARMA | sos, ser, rukola, Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, oliwa | 45/51 |
CARBONARA | śmietana, ser, bekon, cebula, jajko | 38/44 |
TARTUFATA | sos truflowy, ser, pieczarki, rukola, carpaccio wołowe | 45/51 |
ESPANIOLA | sos śmietanowo-czosnkowy, ser, chorizzo, cebula, szpinak, jalapeno | 42/48 |
QUATRO FORMAGGI | sos, ser, cztery rodzaje sera | 40/46 |
RUSTICA | sos, ser, bekon, szynka, pomidory, cebula | 41/47 |
LIGURIA | sos, ser, salami, oliwki | 39/45 |
ECCELLENTE | zapytaj co nasz Pizzaiolo przygotował specjalnego na weekend | –/– |
DODATKOWE SKŁADNIKI: |
||
pieczarki, ananas, cebula, papryka, czosnek, jajko, sos pomidorowy |
5 |
|
szynka, bekon, salami, papryka peperoni, tabasco, karczochy, ser, szpinak, oliwki, grillowane warzywa |
8 |
|
szynka parmeńska, chorizo, jalapeño, rukola, świeża mozzarella, parmezan, spinata, pomidorki cherry, rukola, kozi ser, anchois, |
15 |
|
sos do pizzy- do wyboru pomidorowy lub czosnkowy |
1szt. / 0 zł
2szt. / 5 zł |
|
|
||
TAGLIATELLE ROSSO CON PROSCIUTTO CRUDO |
czerwona tagiatella, Prosciutto di Parma, śmietana, cebula, pasta truflowa, rukola, Parmigiano Reggiano, oliwa |
41 |
SPAGHETTI AL RAGÙ | spaghetti, sos pomidorowy, mięso mielone wołowo-wieprzowe, pietruszka, Parmigiano Reggiano |
37 |
POLLO | rigatoni, pesto bazyliowe, mozzarella, pomidorki cherry, kurczak | 39 |
GAMBERI ALLA LAVENDA | czarny makaron tagliolini, krewetki, białe wino, sos ostrygowo-maślany, pomidorki cherry, lawenda, chilli |
48 |
CARRETTIERA ROSSA | rigatoni, sos pomidorowy, bekon, cebula czerwona, chilli, bakłażan, Parmigiano Reggiano |
39 |
SPAGHETTI PRIMAVERA | oliwa, cukinia, marchewka, cebula, czosnek, szpinak, pomidorki cherry + (sezonowe warzywo), parmezan, chilli |
38 |
GNOCCHI | ognocchi buraczane, kremowy sos, szpinak, czosnek, grzyby, Parmigiano Reggiano |
40 |
PASTA AL FORNO CON RAGù E RICOTTA | ricotta, mięso ragu, Parmigiano Reggiano, zapiekana w piecu opalanym drewnem |
43 |
|
||
POLLO AL PEPE VERDE |
pierś z kurczaka, zielony pieprz, kremowy sos, gnocchi, sałata mista | 45 |
POLPO | grillowana ośmiornica, puree z ziemniaka, ocet balsamiczny, sałatka z owoców sezonowych | 91 |
SALMONE | grillowany łosoś, cytrusowe orzo, zielony groszek, szafran, sos maślany, sałatka z fenkuła | 55 |
PIATTO DI FRUTTI DI MARE | półmisek owoców morza dla dwojga, ryby, cukinia, marchew, czosnek, makaron orzo, sos pomidorowo maślany |
104 |
ALLI DI POLLO | półmisek skrzydełek, sos pikantno-kwaśny, seler naciowy, marchew, sos serowy | 49 |
MAIALE TIRATO | szarpana wieprzowina sous vide, karmelizowana cebula, mozzarella fior di latte, fryty dip, panierowane cebulkiszczypior, dwa sosy |
37 |
FILETTO CON SALSA DI TALEGGIO |
fsoczysta polędwica wołowa, grillowana sałata rzymska, aromatyczny taleggio, karmelizowana marchew, fryty dip |
109 |
PANINO ITALIANO | szarpana wieprzowina, sałata rzymska, cheddar, karmelizowana cebula, fryty dip, krążki cebuli, puszysta foccacia naszego wypieku |
40 |
COZZE | 0,5 KG muli w sosie pomidorowo-śmietanowym, czosnek, Tabasco, seler naciowy, natka pietruszki, pieczywo |
61 |
|
||
SERNIK | kremowy sernik podany z sosem z marakui | 24 |
FONDANT CZEKOLADOWY | czekoladowe ciastko z płynnym środkiem | 24 |
TIRAMISU | najsłynniejszy włoski deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą i amaretto, przekładany delikatnym kremem mascarpone |
24 |
LODY | rzemieślnicze lody kulkowe, cena za 1 gałkę | 7 |
|
||
wymiana sałat na warzywa grillowane lub odwrotnie
wymiana frytek, ziemniaków, gnocchi, kaszy |
6 | |
opakowanie do każdego zamówienia na wynos | 2,5 | |
Informacje o alergiach występujących w daniach dostępne u kelnera |