8 stycznia 2017

Menu!

 

 

ANTIPASTI / PRZYSTAWKI

PANE ALL’ AGLIO z serem lub z serem i spianattą  12/18
BRUSCHETTA POLPO 4 chrupiące grzanki (2 z grillowaną ośmiornicą,
2 z mozzarellą i bakłażanem)
 22
CARPACCIO DI MANZO plastry polędwicy wołowej, oliwa truflowa,
kolorowy pieprz, grzyby marynowane, rukola,
parmezan, trufla, kapary, 2 grzanki
 32
FRESCO CALAMARI chrupiące kalmary  z pikantnym sosem czosnkowym  23
TIGER GAMBERO soczyste krewetki tygrysie podawane
z pieczywem czosnkowym
 33
INVOLTINI
DI MELANZANA
roladki panierowanego bakłażana nadziewane
ricottą i szpinakiem, sos pomidorowy
 27
FOCACCIA włoskie pieczywo z rozmarynem i solą morską  16

ZUPPA / ZUPY

ZUPPA DI MARE zupa z owocami morza na białym winie i pomidorach
San Marzano, podana z grzankami (porcja obiadowa)
 27
CREMA DI POMODORO krem z pomidorów San Marzano z mozzarellą
i domowym pesto
 14
TORTELLINI IN BRODO domowe uszka z mięsem w tradycyjnym rosole  14

INSALATE / SAŁATY

INSALATA DI MANZO mix sałat, plastry grillowanej polędwicy wołowej,
rukola, mozzarella, suszone pomidory, pomidory,
karmelizowane cebulki, sos winegret
 34
INSALATA CESARE sałata rzymska, grillowany kurczak, bekon, parmezan,
pomidorki cherry, sos Cesar
 29
INSALATA FRUTTI DI MARE mix sałat, rukola, krewetki, kalmary, ośmiorniczki,
mule, grillowane warzywa, pomidor, sos czosnkowy
 32
INSALATA DI ANATRA mix sałat, rukola, plastry pieczonej piersi kaczki
z figami, pestki słonecznika, karczochy, ogórek,
pomidor, sos miodowo- musztardowy
 32
INSALATA CON
VERDURE SU GRILL
mix sałat, kozi ser zagrodowy, pomidor, ogórek,
czerwona cebula, grillowane warzywa, sos winegret
 29
 

(wszystkie nasze sałaty są porcjami obiadowymi, do których  podajemy pieczywo)


PRIMI PIATTI / PIERWSZE DANIA

Pasta fresca- tylko świeże makarony

TAGLIATELLE ROSSO
CON PROSCIUTTO CRUDO
sos śmietanowy, czerwony makaron,
szynka parmeńska, pasta truflowa, cebula,
rukola,oliwa truflowa, parmezan
 34
SPAGHETTI CON POLPETTE sos pomidorowy, mięsne pulpeciki, cebula, czosnek  28
SPAGHETTI AGLIO OLIO
PEPERONCINO
oliwa, pomidorki cherry, czosnek, peperoncino,
natka pietruszki
 26
PAPPARDELLE
CON CHORIZO
oliwa, chorizo, bób, szpinak, czosnek,
suszone pomidory, sadzone jajko
 33
TAGLIOLINI AL. NERO DI SEPIA sos winny lub pomidorowy,
czarny makaron, owoce morza, czosnek
 36
TAGLIATELLE POLLO E
POMODORO
sos śmietanowy, kurczak, suszone pomidory,
czosnek, szpinak, parmezan
 30
PAPPARDELLE AL FILETTO
E FUNGI E PORCINI
sos śmietanowy, polędwiczka wołowa, czosnek
leśne grzyby, szpinak
 32
CASARECCE
ALLA NORMA
sos pomidorowy, pietruszka, czosnek,
ricotta, bakłażan, bazylia, oregano
 29
TAGLIOLINI
CON GAMBERETTI
oliwa, czarny makaron, krewetki , pomidorki cherry,
rukola, czosnek, chilli
 33
SPAGHETTI PRIMAVERA oliwa, cukinia, marchewka, cebula, czosnek,
szpinak, pomidorki cherry
+ (sezonowe warzywo), parmezan, chilli
 29
RISOTTO CON VERDURE warzywa sezonowe, masło, wino, parmezan  38


PIZZA

z pieca opalanego drewnem

 

 

32/36 cm

 MARGHERITA  sos, ser, bazylia, oliwa  27/30
 VESUVIO  sos, ser, szynka  29/32
 FUNGHI  sos, ser, pieczarki  29/32
 SALAMI  sos, ser, salami  29/32
 ALLEGRIA  sos czosnkowy, ser, spianata, oliwki  34/37
 CAPRICIOSA  sos, ser, szynka, pieczarki, karczochy  34/37
 MILANO  sos, ser, szynka, pieczarki  31/34
 TROPICANA  sos, ser, szynka, ananas  31/34
 PANCETTA  sos śmietanowy, ser, bekon, cebula  31/34
 CAMPAGNOLA  sos, ser, bekon, cebula  31/34
 SUPER TONNO  sos, ser, tuńczyk, cebula, oliwki  32/35
 DIAVOLA  sos, ser, spianata, chilli  33/36
 VERDURE ALLA GRILLIA  sos, ser, grillowane warzywa, parmezan  33/36
 AL CAPONE  sos, ser, salami, pieczarki, papryka pepperoni, cebula  34/37
 MAFIOSO  sos, ser, salami, papryka pepperoni, czosnek, tabasco  33/36
 LIGURIA  sos, ser, salami, oliwki  32/35
 SICILIANA  sos, ser, szynka, pieczarki, kapary, czosnek  33/36
 QUATTRO FORMAGGI  sos, ser, cztery rodzaje sera  32/35
 NEAPOLITANA  sos, ser, anchois, kapary  38/41
 ALTERO  sos, ser, bekon, szpinak, pomidory, bazylia  31/34
 RUSTICANA  sos, ser, szynka, bekon, pomidory, cebula  32/35
 CEZAR  sos, ser, kurczak, pomidorki cherry, sałata ,sos cezar, parmezan  36/39
 CAPRI  sos, ser, szynka, anchois, cebula, kapary  33/36
 SPINACI  sos, ser, bekon, szpinak, jajko, czosnek  32/35
 FRUTTI DI MARE  sos, ser, mix owoców morza  38/41
 SPINATA  sos, ser, spinata, rukola  36/39
 PARMA  sos, ser, szynka parmeńska, rukola, parmezan, oliwa  38/41
 ESPANOLA  sos czosnkowy, ser, cebula, chorizo,  jalapeno, świeży szpinak  38/41
 

SKŁADNIKI:

pieczarki, ananas, cebula, papryka, czosnek, jajko, sos pomidorowy
 6
szynka, bekon, salami, kurczak, papryka peperoni, tabasco, ser, karczochy, tuńczyk,
szpinak, kapary, oliwki, grillowane warzywa
 8
szynka parmeńska, chorizzo, jalapeno, rukola, świeża mozzarella, parmezan, spinata,
pomidory suszone, szparagi, mule, anchois, pomidorki cherry
 14
krewetki tygrysie
 14
mieszanka frutti di mare(mule w skorupkach, krewetki tygrysie, kalmary, ośmiornica)
 16


SECONDI PIATTI CARNE / DANIA MIĘSNE

BRACIOLA DI AGNELLO kotlet z siekanej jagnięciny nadziewany włoskimi
serami, pomidorem i jalapeno, podany z pieczonym
ziemniakiem i pastą z bakłażana
 46
PILADA CON POLLO pillada z kurczaka z ricottą, pesto, warzywami
z grilla i frytkami
 35
FILETTO DI POLLO
AGLI SPINACI
delikatna pierś z kurczaka w sosie szpinakowym,
z gnocchi lub tagliatelle i sałatką wegetariańską
 35
TAGLIATA
DI MANZO
plastry grillowanej polędwicy wołowej
z rukolą i parmezanem, podane z warzywami
ratatui i frytkami
 60
ALI  DI POLLO półmisek doskonałych pikantno – kwaśnych
skrzydełek w towarzystwie selera naciowego,
kremowego sosu serowego
 35


SECONDI PIATTI PESCE / DANIA RYBNE

GAMBASY gambasy w pikantnym sosie z dodatkiem melisy
podane na rukoli z pampuchami
(pieczywo naszego wypieku)
 58
MERLUZZO polędwica z dorsza pieczona z warzywami, oliwkami
i ziemniaczkami fit
 43
SALMONE
ALLA GRIGLIA
królewski łosoś z rusztu z aromatycznym masłem
czosnkowym podawany z kaszotto ziołowym
i grillowanymi warzywami
 45
POLPO ALLA GRIGLIA grillowana ośmiornica, podana z ziołowo-cytrynowymi
ziemniakami i marynowanym carpaccio z buraka
62
PIATTO FRUTTI
DI MARE
półmisek owoców morza: chrupiące kalmary,
krewetki i dorsz, sałatka z kalmarów i marchwi,
frytki, sałatka ziołowa, dwa sosy (porcja na 2 osoby)
 110
 ZUPPA DI VONGOLE 0.5 kg muli w sosie śmietanowo-pomidorowym,
czosnek, tabasco, seler naciowy, natka pietruszki,
podane z makaronem lub pieczywem
38
wymiana sałat na warzywa grill. lub odwrotnie

wymiana frytek, ziemniaków, gnocchi, kaszy

6

6