8 stycznia 2017

Menu

 

 

ANTIPASTI / PRZYSTAWKI

PANE ALL’ AGLIO pieczywo z masłem czosnkowym i serem 18
BRUSCHETTA QUATRO mix czterech grzanek, parma, spinata, grzyby, parmezan, mozzarella, tapenada 30
CARPACCIO DI MANZO plastry soczystej polędwicy wołowej z chrupiącym karczochem,
rukolą, kaparami, Parmigiano Reggiano, pieczywem
46
CARPACCIO DI POLPO plastry ośmiornicy podane z sosem z oliwy limonkowej, 2 grzanki 46
TIGER GAMBERO soczyste krewetki tygrysie podawane z pieczywem czosnkowym i sałatką 44
FRESCO CALMARI chrupiące kalmary podane z pikantnym dipem czosnkowym 29
FOCACCIA włoskie pieczywo z rozmarynem, solą morską i oliwą 20

ZUPPE / ZUPY

ZUPPA DI MARE gęsta zupa z owocami morza na białym winie i pomidorach 46
CREMA DI POMODORO krem z pomidorów San Marzano z mozzarellą i domowym pesto 17

INSALATE / SAŁATY

INSALATA CEZAR sałata rzymska, grillowany kurczak, bekon, parmezan,
pomidorki cherry, sos Cezar
37
INSALATA FRUTTI DI MARE mix sałat, rukola, owoce morza, grillowane warzywa,
pomidor, sos czosnkowy
45
INSALATA CON
VERDURE
mix sałat, karmelizowany kozi ser, ogórek, pomidory,
czerwona cebula, warzywa grillowane, kremowy sos winegret
37
INSALATA
CHAMPIGNOM E BACON
szpinak, becon, pieczarki, ser blue, oliwki,
pomidor, sałata, granat, sos winegret
37
 

(wszystkie nasze sałaty są porcjami obiadowymi, do których podajemy dwie grzanki)


PIZZA


Nasza PIZZA powstaje na bazie włoskiej mąki Caputo, pomidorów San Marzano,
mozzarelli Fior Di Late, w piecu opalanym drewnem oraz miłości do kuchni włoskiej

 

 

33/38 cm

MARGHERITA sos, ser, bazylia, oliwa 33/38
VESUVIO sos, ser, szynka 36/42
FUNGHI sos, ser, pieczarki, czosnek 36/42
SALAME sos, ser, salami 36/42
MILANO sos, ser, szynka, pieczarki 38/44
CAPRICCIOSA sos, ser, szynka, pieczarki, karczochy 41/46
TROPICANA sos, ser, szynka, ananas 38/44
DIAVOLA sos, ser, spianata, chilli 40/46
VERDURE sos, ser, grillowane warzywa, Parmigiano Reggiano 40/46
KALABRIA sos, ser, cebula, salami, papryka peperoni, pieczarki 41/47
PICCANTE sos, ser, salami, papryka pepperoni, czosnek, tabasco 40/46
NAPOLI sos, ser, anchois 44/50
’NDUJA sos, ser, karmelizowana czerwona cebula, ’nduja (pikantna kiełbasa włoska) 43/49
PARMA sos, ser, rukola, Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, oliwa 45/51
CARBONARA śmietana, ser, bekon, cebula, jajko 38/44
TARTUFATA sos truflowy, ser, pieczarki, rukola, carpaccio wołowe 45/51
ESPANIOLA sos śmietanowo-czosnkowy, ser, chorizzo, cebula, szpinak, jalapeno 42/48
QUATRO FORMAGGI sos, ser, cztery rodzaje sera 40/46
RUSTICA sos, ser, bekon, szynka, pomidory, cebula 41/47
LIGURIA sos, ser, salami, oliwki 39/45
ECCELLENTE zapytaj co nasz Pizzaiolo przygotował specjalnego na weekend –/–
 

DODATKOWE SKŁADNIKI:

pieczarki, ananas, cebula, papryka, czosnek, jajko, sos pomidorowy
5
szynka, bekon, salami, papryka peperoni, tabasco, karczochy, ser, szpinak, oliwki, grillowane warzywa
8
szynka parmeńska, chorizo, jalapeño, rukola, świeża mozzarella, parmezan, spinata, pomidorki cherry, rukola, kozi ser, anchois,
15
sos do pizzy- do wyboru pomidorowy lub czosnkowy
1szt. / 0 zł

2szt. / 5 zł


PRIMI PIATTI / PIERWSZE DANIA

Pasta fresca- tylko świeże makarony. Do wszystkich makaronów podajemy pieczywo

TAGLIATELLE ROSSO
CON PROSCIUTTO CRUDO
czerwona tagiatella, Prosciutto di Parma, śmietana, cebula, pasta truflowa,
rukola, Parmigiano Reggiano, oliwa
41
SPAGHETTI AL RAGÙ spaghetti, sos pomidorowy, mięso mielone wołowo-wieprzowe,
pietruszka, Parmigiano Reggiano
37
POLLO rigatoni, pesto bazyliowe, mozzarella, pomidorki cherry, kurczak 39
GAMBERI ALLA LAVENDA czarny makaron tagliolini, krewetki, białe wino,
sos ostrygowo-maślany, pomidorki cherry, lawenda, chilli
48
CARRETTIERA ROSSA rigatoni, sos pomidorowy, bekon, cebula czerwona,
chilli, bakłażan, Parmigiano Reggiano
39
SPAGHETTI PRIMAVERA oliwa, cukinia, marchewka, cebula, czosnek,
szpinak, pomidorki cherry
+ (sezonowe warzywo), parmezan, chilli
38
GNOCCHI ognocchi buraczane, kremowy sos, szpinak,
czosnek, grzyby, Parmigiano Reggiano
40
PASTA AL FORNO CON RAGù E RICOTTA ricotta, mięso ragu, Parmigiano Reggiano,
zapiekana w piecu opalanym drewnem
43


SECONDI PIATTI CARNE / DANIA MIĘSNE

POLLO
AL PEPE VERDE
pierś z kurczaka, zielony pieprz, kremowy sos, gnocchi, sałata mista 45
POLPO grillowana ośmiornica, puree z ziemniaka, ocet balsamiczny, sałatka z owoców sezonowych 91
SALMONE grillowany łosoś, cytrusowe orzo, zielony groszek, szafran, sos maślany, sałatka z fenkuła 55
PIATTO DI FRUTTI DI MARE półmisek owoców morza dla dwojga, ryby, cukinia, marchew, czosnek,
makaron orzo, sos pomidorowo maślany
104
ALLI DI POLLO półmisek skrzydełek, sos pikantno-kwaśny, seler naciowy, marchew, sos serowy 49
MAIALE TIRATO szarpana wieprzowina sous vide, karmelizowana cebula, mozzarella fior di latte,
fryty dip, panierowane cebulkiszczypior, dwa sosy
37
FILETTO CON SALSA
DI TALEGGIO
fsoczysta polędwica wołowa, grillowana sałata rzymska,
aromatyczny taleggio, karmelizowana marchew, fryty dip
109
PANINO ITALIANO szarpana wieprzowina, sałata rzymska, cheddar, karmelizowana cebula,
fryty dip, krążki cebuli, puszysta foccacia naszego wypieku
40
COZZE 0,5 KG muli w sosie pomidorowo-śmietanowym, czosnek, Tabasco,
seler naciowy, natka pietruszki, pieczywo
61


DOLCI / DESERY

SERNIK kremowy sernik podany z sosem z marakui 24
FONDANT CZEKOLADOWY czekoladowe ciastko z płynnym środkiem 24
TIRAMISU najsłynniejszy włoski deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą i amaretto,
przekładany delikatnym kremem mascarpone
24
LODY rzemieślnicze lody kulkowe, cena za 1 gałkę 7


DODATKI

wymiana sałat na warzywa grillowane lub odwrotnie

wymiana frytek, ziemniaków, gnocchi, kaszy

6
opakowanie do każdego zamówienia na wynos 2,5
 

 

 

Informacje o alergiach występujących w daniach dostępne u kelnera