8 stycznia 2017

Menu!

 

 

ANTIPASTI / PRZYSTAWKI

PANE ALL’ AGLIO grzanki z serem lub bez sera  11/10
BRUSCHETTA POLPO 4 chrupiące grzanki (2 z grillowaną ośmiornicą,
2 z mozzarellą i bakłażanem )
 20
CARPACCIO DI MANZO plastry polędwicy wołowej, oliwa truflowa,
kolorowy pieprz, grzyby marynowane, rukola,
parmezan, 2 grzanki
 30
FRESCO CALAMARI chrupiące kalmary  z pikantnym sosem śmietanowym  21
TIGER GAMBERO soczyste krewetki tygrysie podawane
z pieczywem czosnkowym
 32
INVOLTINI DI ZUCCHINE plastry grillowanej cukinii, mozzarella, kapary
pomidory suszone, rukola, czosnek, oliwa
 26
FOCACCIA włoskie pieczywo z rozmarynem i solą morską
lub oliwkami
 15
ZUPPA DI VONGOLE 0,5 kg. muli w sosie śmietanowo- pomidorowym,
czosnek, seler naciowy, tabasco, natka pietruszki,
podawane z makaronem lub pieczywem
(proszę zapytać o dostępność)
 38
ZUPPA DI MARE zupa z owocami morza na białym winie i pomidorach
San Marzano, podana z grzankami (porcja obiadowa)
 27
CREMA DI POMODORO krem z pomidorów San Marzano z mozzarellą
i domowym pesto
 12
TORTELLINI IN BRODO domowe uszka z mięsem w tradycyjnym rosole  12


INSALATE / SAŁATY

INSALATA DI MANZO mix sałat, plastry grillowanej polędwicy wołowej,
rukola, mozzarella, suszone pomidory, pomidory,
karmelizowane cebulki, sos winegret
 32
INSALATA CESARE sałata rzymska, grillowany kurczak, bekon, parmezan,
pomidorki cherry, sos Cesar
 28
INSALATA FRUTTI DI MARE mix sałat, rukola, krewetki, kalmary, ośmiorniczki,
mule, grillowane warzywa, pomidor, sos czosnkowy
 31
INSALATA DI ANATRA mix sałat, rukola, plastry pieczonej piersi kaczki
z figami, pestki słonecznika, karczochy, ogórek,
pomidor, czosnek, sos miodowo- musztardowy
 31
INSALATA CON
VERDURE SU GRILL
mix sałat, kozi ser zagrodowy, pomidor, ogórek,
czerwona cebula, grillowane warzywa, sos winegret
 28
(wszystkie nasze sałaty są porcjami obiadowymi, do których  podajemy pieczywo)


PRIMI PIATTI / PIERWSZE DANIA

Pasta fresca- tylko świeże makarony
Każde danie możemy przygotować na makaronie orkiszowym

TAGLIATELLE ROSSO
CON PROSCIUTTO CRUDO
sos śmietanowy, czerwony makaron,
szynka parmeńska, pasta truflowa, cebula, rukola,
oliwa truflowa, parmezan
 33
SPAGHETTI CON POLPETTE sos pomidorowy, mięsne pulpeciki, cebula, czosnek  27
SPAGHETTI AGLIO OLIO
PEPERONCINO
oliwa, pomidorki cherry, czosnek, peperoncino,
natka pietruszki
 26
PAPPARDELLE
CON CHORIZO
oliwa, chorizo, bób, szpinak, czosnek,
suszone pomidory, sadzone jajko
 32
TAGLIOLINI AL. NERO DI SEPIA sos winny lub pomidorowy,
czarny makaron, owoce morza, czosnek
 35
SPAGHETTI   VERDI sos różowy, łosoś, kapary, cukinia  30
TAGLIATELLE POLLO E
POMODORO
oliwa, kurczak, suszone pomidory, czosnek,
oliwki, szpinak
 29
PAPPARDELLE AL FILETTO
E FUNGI E PORCINI
sos śmietanowy, polędwiczka wołowa, czosnek
leśne grzyby, szpinak
 31
PENNE ARRABIATA sos pomidorowy, oliwki, natka pietruszki, czosnek,
cebula, peperoncino
 26
LINGUINE CON
GAMBARETTI
oliwa, krewetki tygrysie, pomidorki cherry , rukola
czosnek, peperoncino
 32
SPAGHTETTI FARRO spaghetti orkiszowe, sezonowe warzywa, oliwa, krewetki  34
SPAGHETTI PRIMAVERA oliwa, cukinia, marchewka, cebula, czosnek, szpinak,
pomidorki cherry + (sezonowe warzywo), parmezan
 28


PIZZA

z pieca opalanego drewnem

 MARGHERITA  sos, ser, bazylia, oliwa  26/29
 VESUVIO  sos, ser, szynka  28/31
 FUNGHI  sos, ser, pieczarki  28/31
 SALAMI  sos, ser, salami  28/31
 ALLEGRIA  sos czosnkowy, ser, schiacciata, oliwki  33/36
 CAPRICIOSA  sos, ser, szynka, pieczarki, karczochy  33/36
 MILANO  sos, ser, szynka, pieczarki 30/33
 TROPICANA  sos, ser, szynka, ananas  30/33
 PANCETTA  sos śmietanowy, ser, bekon, cebula  30/33
 CAMPAGNOLA  sos, ser, bekon, cebula  30/33
 SUPER TONNO  sos, ser, tuńczyk, cebula, oliwki  31/34
 DIAVOLA  sos, ser, pikantne salami ( schiacciata), chilli  32/35
 VERDURE ALLA GRILLIA  sos, ser, grillowane warzywa, parmezan  31/34
 AL CAPONE  sos, ser, salami, pieczarki, papryka pepperoni, cebula  33/36
 MAFIOSO  sos, ser, salami, papryka pepperoni, czosnek, tabasco  32/35
 CALZONE (PIERÓG)  sos, ser, szynka, bekon  32
 ROMA  sos, ser, salami, papryka, oliwki  31/34
 SICILIANA  sos, ser, szynka pieczarki, kapary, czosnek  31/34
 QUATTRO FORMAGGI  sos, ser, cztery rodzaje sera  31/34
 NEAPOLITANA  sos, ser, anchois, kapary  37/39
 ALTERO  sos, ser, bekon, szpinak, pomidory, bazylia  31/34
 RUSTICANA  sos, ser, szynka, bekon, pomidory, cebula  31/34
 POLLO  sos, ser, kurczak, pieczarki, pomidory, cebula  31/34
 TONNO SPECIALE  sos, ser, tuńczyk, anchois, kapary, cebula  31/35
 SPINACI  sos, ser, bekon, szpinak, jajko, czosnek  31/34
 FRUTTI DI MARE  sos, ser, mix owoców morza  37/40
 SCHIACCIATA  sos, ser, schiacciata, rukola  35/38
 PARMA  sos, ser, szynka parmeńska, rukola, parmezan, oliwa  37/40
 CHORIZZO  sos, ser, chorizzo, papryka, cebula, rukola  34/37
 ESPANIOLA  sos czosnkowy, ser, cebula, chorizo,  jalapeno, szpinak  37/40
 

SKŁADNIKI:

pieczarki, ananas, cebula, papryka, czosnek, jajko, sos pomidorowy
 5
szynka, bekon, salami, kurczak, papryka peperoni, tabasco, ser, karczochy, tuńczyk,
szpinak, kapary, oliwki, grillowane warzywa
 8
szynka parmeńska, chorizzo, jalapeno, rukola, świeża mozzarella, parmezan, schiacciata,
pomidory suszone, szparagi, mule, anchois, pomidorki cherry
 14
krewetki tygrysie
 14
mieszanka frutti di mare(mule w skorupkach, krewetki tygrysie, kalmary, ośmiornica)
 16


SECONDI PIATTI CARNE / DANIA MIĘSNE

AGNELLO SHASHLIK cztery szaszłyki z jagnięciny podane z warzywami
w papilotach z dodatkiem koziego sera
i cytrynowymi ziemniaczkami
 43
PILADA CON POLLO pillada z kurczaka nadziewana ziołową ricottą,
pesto, podawana z warzywami z grilla, frytki
 34
FILETTO DI POLLO
AGLI SPINACI
delikatna pierś z kurczaka w sosie szpinakowym,
z gnocchi lub tagliatelle i sałatką wegetariańską
 34
TAGLIATA DI MANZO plastry grillowanej polędwicy wołowej z rukolą,
parmezanem z frytkami i warzywami ratatuj
 57
ALI  DI POLLO półmisek pikantno- kwaśnych skrzydełek
z selerem naciowym, marchewką i kremowym
sosem serowym (porcja na 2 osoby)
 34


SECONDI PIATTI PESCE / DANIA RYBNE

TONNO stek z tuńczyka podany z kaszą bulgur
i grillowanymi warzywami *
 41
SALMONE
ALLA GRIGLIA
królewski łosoś z rusztu z aromatycznym masłem
czosnkowym, podawany z risotto ziołowym lub
opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami
lub z wody
 43
POLPO ALLA GRIGLIA Grillowana ośmiornica podana z ziołowo-
cytrynowymi ziemniakami i marynowanym
carpaccio z buraka
 59
PIATTO
FRUTTI DI MARE
Półmisek owoców morza: chrupiące kalmary, dorsz,
krewetki, sałatka z kalmarów i marchwi, frytki,
sałatka ziołowa, dwa sosy (porcja na 2 osoby)
99
 * w zależności od sezonu
wymiana sałat lub warzyw: 6
wymiana frytek, ziemniaków, gnocchi, ryżu, kaszy 6