8 stycznia 2017

Menu!

ANTIPASTI / PRZYSTAWKI

PANE ALL’ AGLIO pieczywo z masłem czosnkowym i serem 17
BRUSCHETTA POLPO dwie grzanki z ośmiornicą, dwie grzanki z bakłażanem i mozzarellą 29
PANE AL POMODORO puszysta foccacia podana z kremową ricottą, pomidorkami cherry i oliwą 29
CARPACCIO DI POLPO plastry ośmiornicy podane z sosem z oliwy limonkowej, 2 grzanki 42
TIGER GAMBERO soczyste krewetki tygrysie podawane
z pieczywem czosnkowym i sałatką
43
FRESCO CALMARI chrupiące kalmary podane z pikantnym dipem czosnkowym 28
FOCACCIA włoskie pieczywo z rozmarynem, solą morską i oliwą 19

ZUPPE / ZUPY

ZUPPA DI MARE gęsta zupa z owocami morza na białym winie i pomidorach 41
CREMA DI POMODORO krem z pomidorów San Marzano z mozzarellą
i domowym pesto
16

INSALATE / SAŁATY

INSALATA CEZAR sałata rzymska, grillowany kurczak, bekon, parmezan,
pomidorki cherry, sos Cezar
36
INSALATA FRUTTI DI MARE mix sałat, rukola, owoce morza, grillowane warzywa,
pomidor, sos czosnkowy
40
INSALATA CON
VERDURE
mix sałat, karmelizowany kozi ser, ogórek, pomidory,
czerwona cebula, warzywa grillowane, kremowy sos winegret
36
 
(wszystkie nasze sałaty są porcjami obiadowymi, do których podajemy dwie grzanki)


PIZZA

Nasza PIZZA powstaje na bazie włoskiej mąki Caputo, pomidorów San Marzano, mozzarelli Fior Di Late, w piecu opalanym drewnem oraz miłości do kuchni włoskiej

 


PRIMI PIATTI / PIERWSZE DANIA

Pasta fresca- tylko świeże makarony. Do wszystkich makaronów podajemy pieczywo

TAGLIATELLE ROSSO
CON PROSCIUTTO CRUDO
czerwona tagiatella, śmietana, cebula, pasta truflowa,
rukola, Parmigiano Reggiano, oliwa
39
SPAGHETTI AL RAGÙ spaghetti, sos pomidorowy, mięso mielone wołowo-wieprzowe,
pietruszka, Parmigiano Reggiano
36
POLO rigatoni, pesto bazyliowe, mozzarella, pomidorki cherry, kurczak 38
GAMBERI ALLA LAVANDA czarny makaron tagliolini, krewetki, białe wino,
sos ostrygowo-maślany, lawenda, chilli
44
CARRTTIERA ROSSA rigatoni, sos pomidorowy, bekon, cebula czerwona,
chilli, bakłażan, Parmigiano Reggiano
38
SPAGHETTI PRIMAVERA oliwa, cukinia, marchewka, cebula, czosnek,
szpinak, pomidorki cherry
+ (sezonowe warzywo), parmezan, chilli
37
GNOCCHI ognocchi buraczane, kremowy sos, szpinak,
czosnek, grzyby, Parmigiano Reggiano
39


SECONDI PIATTI CARNE / DANIA MIĘSNE

POLLO
AL PEPE VERDE
pierś z kurczaka, zielony pieprz, kremowy sos, gnocchi, sałata mista 44
BISTECCA DI MANZOO stek z polędwicy wołowej, sos truflowy, frytki belgijskie, grillowana sałata rzymska, karmelizowana marchew 79
POLPO grillowana ośmiornica, frytki belgijskie, rukola, carpaccio z buraka, kozi ser 78
SALMONE grillowany łosoś, cytrusowe orzo, zielony groszek, szafran, sos maślany 49
PIATTO DI FRUTTI
DI MARE
półmisek owoców morza, ryby, cukinia, marchew, czosnek, makaron orzo,
sos pomidorowo maślany
89
ALLI DI POLO półmisek skrzydełek, sos pikantno-kwaśny, seler naciowy, marchew,
sos serowy
44
MAIALE TIRATO frytki belgijskie, panierowane cebulki, szarpana wieprzowina sous vide,
karmelizowana cebula, mozzarella fior di latte, szczypior, dwa sosy
35
PANINO ITALIOANO puszysta foccacia naszego wypieku, szarpana wieprzowina, sałata rzymska,
cheddar, karmelizowana cebula, frytki belgijskie, krążki cebuli
39
COZZE 0,5 KG muli w sosie pomidorowo-śmietanowym, czosnek, Tabasco,
seler naciowy, natka pietruszki, pieczywo
57


DESERY

SERNIK kremowy sernik podany z sosem z marakui 17
PANNA COTTA tradycyjny, lekki deser z gorącym sosem z mango z owocami 15
TIRAMISU najsłynniejszy włoski deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą i amaretto,
przekładany delikatnym kremem mascarpone
17
LODY rzemieślnicze lody kulkowe, cena za 1 gałkę 7


DODATKI

wymiana sałat na warzywa grillowane lub odwrotnie

wymiana frytek, ziemniaków, gnocchi, kaszy

6
opakowanie do każdego zamówienia na wynos 1,5