8 stycznia 2017

Menu

 

 

ANTIPASTI / PRZYSTAWKI

PANE ALL’ AGLIO pieczywo z masłem czosnkowym i serem 17
BRUSCHETTA POLPO dwie grzanki z ośmiornicą, dwie grzanki z bakłażanem i mozzarellą 29
PANE AL POMODORO puszysta foccacia podana z kremową ricottą, pomidorkami cherry i oliwą 29
CARPACCIO DI POLPO plastry ośmiornicy podane z sosem z oliwy limonkowej, 2 grzanki 42
TIGER GAMBERO soczyste krewetki tygrysie podawane z pieczywem czosnkowym i sałatką 43
FRESCO CALMARI chrupiące kalmary podane z pikantnym dipem czosnkowym 28
FOCACCIA włoskie pieczywo z rozmarynem, solą morską i oliwą 19

ZUPPE / ZUPY

ZUPPA DI MARE gęsta zupa z owocami morza na białym winie i pomidorach 45
CREMA DI POMODORO krem z pomidorów San Marzano z mozzarellą i domowym pesto 16

INSALATE / SAŁATY

INSALATA CEZAR sałata rzymska, grillowany kurczak, bekon, parmezan,
pomidorki cherry, sos Cezar
36
INSALATA FRUTTI DI MARE mix sałat, rukola, owoce morza, grillowane warzywa,
pomidor, sos czosnkowy
42
INSALATA CON
VERDURE
mix sałat, karmelizowany kozi ser, ogórek, pomidory,
czerwona cebula, warzywa grillowane, kremowy sos winegret
36
 

(wszystkie nasze sałaty są porcjami obiadowymi, do których podajemy dwie grzanki)


PIZZA


Nasza PIZZA powstaje na bazie włoskiej mąki Caputo, pomidorów San Marzano,
mozzarelli Fior Di Late, w piecu opalanym drewnem oraz miłości do kuchni włoskiej

 

 

33/38 cm

MARGHERITA sos, ser, bazylia, oliwa 30/33
VESUVIO sos, ser, szynka 33/37
FUNGHI sos, ser, pieczarki, czosnek 33/37
SALAME sos, ser, salami 33/37
MILANO sos, ser, szynka, pieczarki 35/39
CAPRICCIOSA sos, ser, szynka, pieczarki, karczochy 38/42
TROPICANA sos, ser, szynka, ananas 35/39
DIAVOLA sos, ser, spianata, chilli 37/41
VERDURE sos, ser, grillowane warzywa, Parmigiano Reggiano 37/41
KALABRIA sos, ser, cebula, salami, papryka peperoni, pieczarki 38/42
PICCANTE sos, ser, salami, papryka pepperoni, czosnek, tabasco 37/41
NAPOLI sos, ser, anchois 41/45
’NDUJA sos, ser, karmelizowana czerwona cebula, ’nduja (pikantna kiełbasa włoska) 40/44
PARMA sos, ser, rukola, Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, oliwa 42/46
CARBONARA śmietana, ser, bekon, cebula, jajko 35/39
TARTUFATA sos truflowy, ser, pieczarki, rukola, carpaccio wołowe 42/46
ESPANIOLA sos śmietanowo-czosnkowy, ser, chorizzo, cebula, szpinak, jalapeno 39/43
QUATRO FORMAGGI sos, ser, cztery rodzaje sera 37/41
RUSTICA sos, ser, bekon, szynka, pomidory, cebula 38/42
LIGURIA sos, ser, salami, oliwki 36/40
ECCELLENTE zapytaj co nasz Pizzaiolo przygotował specjalnego na weekend –/–
 

DODATKOWE SKŁADNIKI:

pieczarki, ananas, cebula, papryka, czosnek, jajko, sos pomidorowy
5
szynka, bekon, salami, papryka peperoni, tabasco, karczochy, ser, szpinak, oliwki, grillowane warzywa
8
szynka parmeńska, chorizo, jalapeño, rukola, świeża mozzarella, parmezan, spinata, pomidorki cherry, rukola, kozi ser, anchois,
15
sos do pizzy- do wyboru pomidorowy lub czosnkowy
1szt. / 0 zł

2szt. / 5 zł


PRIMI PIATTI / PIERWSZE DANIA

Pasta fresca- tylko świeże makarony. Do wszystkich makaronów podajemy pieczywo

TAGLIATELLE ROSSO
CON PROSCIUTTO CRUDO
czerwona tagiatella, Prosciutto di Parma, śmietana, cebula, pasta truflowa,
rukola, Parmigiano Reggiano, oliwa
39
SPAGHETTI AL RAGÙ spaghetti, sos pomidorowy, mięso mielone wołowo-wieprzowe,
pietruszka, Parmigiano Reggiano
36
POLLO rigatoni, pesto bazyliowe, mozzarella, pomidorki cherry, kurczak 38
GAMBERI ALLA LAVENDA czarny makaron tagliolini, krewetki, białe wino,
sos ostrygowo-maślany, pomidorki cherry, lawenda, chilli
47
CARRETTIERA ROSSA rigatoni, sos pomidorowy, bekon, cebula czerwona,
chilli, bakłażan, Parmigiano Reggiano
38
SPAGHETTI PRIMAVERA oliwa, cukinia, marchewka, cebula, czosnek,
szpinak, pomidorki cherry
+ (sezonowe warzywo), parmezan, chilli
37
GNOCCHI ognocchi buraczane, kremowy sos, szpinak,
czosnek, grzyby, Parmigiano Reggiano
39


SECONDI PIATTI CARNE / DANIA MIĘSNE

POLLO
AL PEPE VERDE
pierś z kurczaka, zielony pieprz, kremowy sos, gnocchi, sałata mista 44
TAGLIATA DI MANZO plastry polędwicy wołowej , sos truflowy, frytki belgijskie, grillowana sałata rzymska, karmelizowanej cebula 99
POLPO grillowana ośmiornica, puree z ziemniaka, ocet balsamiczny,  sałatka z owoców sezonowych 81
SALMONE grillowany łosoś, cytrusowe orzo, zielony groszek, sałatka z fenkuła, szafran, sos maślany 52
PIATTO DI FRUTTI
DI MARE
półmisek owoców morza, ryby, cukinia, marchew, czosnek, makaron orzo,
sos pomidorowo maślany
94
ALLI DI POLLO półmisek skrzydełek, sos pikantno-kwaśny, seler naciowy, marchew,
sos serowy
46
MAIALE TIRATO frytki belgijskie, panierowane cebulki, szarpana wieprzowina sous vide,
karmelizowana cebula, mozzarella fior di latte, szczypior, dwa sosy
36
PANINO ITALIOANO puszysta foccacia naszego wypieku, szarpana wieprzowina, sałata rzymska,
cheddar, karmelizowana cebula, frytki belgijskie, krążki cebuli
39
COZZE 0,5 KG muli w sosie pomidorowo-śmietanowym, czosnek, Tabasco,
seler naciowy, natka pietruszki, pieczywo
57


DOLCI / DESERY

SERNIK kremowy sernik podany z sosem z marakui 18
PANNA COTTA tradycyjny, lekki deser z gorącym sosem z mango z owocami 16
TIRAMISU najsłynniejszy włoski deser na bazie biszkoptów nasączonych kawą i amaretto,
przekładany delikatnym kremem mascarpone
18
LODY rzemieślnicze lody kulkowe, cena za 1 gałkę 7


DODATKI

wymiana sałat na warzywa grillowane lub odwrotnie

wymiana frytek, ziemniaków, gnocchi, kaszy

6
opakowanie do każdego zamówienia na wynos 2,5
 

 

 

Informacje o alergiach występujących w daniach dostępne u kelnera